Friday, April 3, 2009

banii nu aduc fericirea, dar pot omori oameni

Asta e doar o prezentare oficială a acestui caz. O sa revin. Sunt multe de spus despre acest luptător.

Se numeste Voicu Marian Claudiu, are 8 ani (nascut pe 24 martie 2001) si a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica in martie 2008. Pentru ca in tara nu are donator compatibil (parintii nu sunt compatibili), in data de 20.08.2008, Comisia de spcialitate hematologie a recomandat transplantul medular in strainatate mai exact, in Ungaria. De atunci, Autoritatea de Sanatate Publica a judetului Olt a purtat corespondenta cu Spitalul Laszlo din Budapesta, Ungaria, care a evaluat costurile interventiei medicale la suma de 191.606 USD plus costurile legate de identificarea donatorului compatibil (o suma ce variaza in jurul a 40.000 USD, in functie de originea acestuia).

In momentul de fata, Claudiu are nevoie urgent de transplant medular pentru a ramane in viata. Autoritatile din Ungaria si-au facut datoria, au gasit un donator de maduva in banca de date si il asteapta pe Claudiu pentru transplant. Urma ca suma pentru operatie sa fie acoperita de Ministerul Sanatatii prin Casa de Asigurari si Directia de Panatate Publica OLt cu ajutorul formularului E112; Numai ca, ieri, ministerul a refuzat dosarul, pe motivul insuficientei fondurilor. Nu avem bani pentru a ne tine copiii in viata.

Date contact:

Lucianu Paula Maria (mama lui Claudiu): 0740.869.972

De la Directia de Sanatate Publica Olt, cea care se ocupa de dosar este d-na Ramona Lesnic, director DSP OLT, nr. tel: 0752.303.957

Numarul de dosar cu care este inregistrat Claudiu la Ministerul Sanatatii, in cadrul Directiei Generale de Sanatate Publica, Asistenta Medicala si Programe, dosar nr. 54053 din 08.10.2008

2 comments:

Anonymous said...

ieri l-am transportat pe Claudiu eu personal la spitalul Szt. Laszlo din budapesta cu ambulanta noastra. pe data de 22 se va face transplantul.
Transportul a fost gratuit.Claudiu a fost insotit de parinti, si in Budapesta s-a rezolvat cazarea si pentru ei.

Anonymous said...

azi 29.08.2009 Claudiu a fost inmormantat

Post a Comment