Tuesday, March 17, 2009

Rezumat. Picături pentru Dumnezeu

„Mă rog zi şi noapte şi cred că până la urmă rugăciunile mele vor avea un răspuns. Se va găsi şi pentru mine un suflet bun, care va dori să mă ajute”.

Asta spunea acum o lună Andrada Gherman, o fată de 22 de ani din Sighet. Avea nevoie de o examinare profesionistă pentru a afla exact ce şanse mai are să trăiască şi care sunt paşii necesari pentru a scăpa de cancer. Costurile acestei expertize erau de 1.000 de euro. Era nevoie de vreo 40 de oameni care să strângă fiecare câte 100 de lei pentru a o salva. Din fericire, acei oameni au existat. Au fost mult mai mulţi. Acum Andrada e internată în Timişoara şi are bani şi pentru tratamentele suplimentare de acolo.

Georgiana Dinu a făcut două operaţii la cap până acum. Are cinci ani. Toată lumea se miră cum de mai poate fi acum atât de plină de viaţă. Mama ei spune că de fapt asta o ţine în viaţă. Nu a scăpat definitiv de cancer. Mai apar afecţiuni din când în când, iar dacă e veselă organismul se vindecă mai rapid. Când e tristă tratamentele nu au nici un efect. Are nevoie de oameni care să o facă să zâmbească.

Ionuţ Guriţă a aflat anul trecut de cancer. Vestea l-a făcut să se gândească la cele mai groaznice lucruri. Nu a mai crezut nici o clipă că va mai trăi până astăzi. Acum medicii se miră cât de bine se recuperează. În ultima perioadă spune că s-a îngrăşat nouă kilograme. Crede că din cauză că a fost încurajat. Are nevoie de oameni. Zâmbeşte des şi-şi bate capul cu diverse metode pentru a mai face vreo alţi 20 de copii să zâmbească.

La Institutul Oncologic Fundeni vin anual aproximativ 200 de puştani. Au un duşman comun pe care nu-l pot privi în ochi. Nu ştiu unde şi cum îl pot lovi. Cancerul e mai tare decât orice armă. Copiii se tem, dar sunt în acelaşi timp mai eroi decât alţi eroi. Oricine poate fi eroul din gaşca lor ajutându-i să reziste prin cele mai banale lucruri care te înconjoară.

Rugăciunile îi pot ajuta cel mai mult. Prin rugăciuni Francisc, un alt erou de cinci ani, a ajuns după un an locuit zi de zi la Fundeni, să meargă luna trecută în Italia pentru nişte analize aprofundate. Acum mai are nevoie de rugăciuni pentru un donator. Statul îi asigură toţi banii pentru operaţie.
Suntem fiecare nişte picături. Nu putem face singuri multe pentru aceşti copii. Dar, ca picături, uniţi, putem deveni un ocean.

Monica Dragomir e unul din doctorii de la Fundeni. E printre cei mai buni oncologi din ţară. Dar ştie sigur că nu poate face multe împotriva cancerului fără Dumnezeu. Spune că felul în care evoluează această boală nu poate fi controlat decât de El. Ca şi cum ar vrea să ne transmită ceva zi de zi. Probabil ne şopteşte ceva despre fraţii Săi mai mici.

No comments:

Post a Comment